Hľadaj

Natália Hučková spíkerkou workshopu o GDPR v online prostredí

Voľný čas Poslať

Softvérová spoločnosť Positive v spolupráci so Študentským parlamentom elektrotechnikov a informatikov STU organizuje v utorok 19. februára o 15.30 hod. workshop pre študentov s názvom „Navrhuj weby a e-shopy v súlade s GDPR“. Študentom bude prednášať na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU právnička skupiny Positive, Natália Hučková, ktorá odpovie aj na otázky študentov v živej diskusii. Tie sa môžu účastníci workshopu opýtať už vopred na webovej stránke www.positive.sk/workshop.

image

Na workshope o GDPR v online prostredí sa študenti dozvedia, ako aplikovať nariadenie o ochrane osobných údajov v praxi pri tvorbe webov a e-shopov – na čo nesmú zabúdať pri implementácii kontaktného či objednávkového formulára, nastavení newslettra či iných nástrojov e-shopu, ako správne nastaviť cookies tak, aby neporušili ochranu osobných údajov. 

„Téma GDPR je v online svete veľmi aktuálna. Začínajú sa objavovať prípady porušenia ochrany osobných údajov, veď päťdesiatmiliónovú pokutu už dostal aj Google. Je len otázkou času, kedy začne sankcie udeľovať aj slovenský Úrad na ochranu osobných údajov. Aj preto chceme študentom, ktorí sa venujú tvorbe webov či e-shopov, čo najviac ozrejmiť problematiku GDPR, aby vopred predišli komplikáciám a mohli využiť poznatky získané z workshopu priamo v praxi,“ uviedol konateľ skupiny Positive, Filip Schochmann. 

Informácie k workshopu o GDPR, ktorý sa koná v utorok 19. februára o 15.30 hod na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU v miestnosti BC300, sú zverejnené na webe www.positive.sk/workshop. Vstup na workshop je bezplatný.

Múdro a spoľahlivo.
Poradíme vám s problematikou
GDPR
General Data Protection Regulation

Kľúčové slová

logo
Prečítajte si tiež:
20.5.2020 Správy

Hekeri ukradli údaje o deviatich miliónoch zákazníkov leteckej spoločnosti easyJet

19.5.2020 (Webnoviny.sk) - Hekeri napadli britskú leteckú spoločnosť easyJet a ...

28.1.2020 Správy

Módny obchodný reťazec sa dopustil rozsiahleho porušenia ochrany osobných údajov

27.1.2020 (Webnoviny.sk) - Nemecký úrad na ochranu osobných údajov začal prešetrovať švédsky módny ...

17.1.2020 Natália Hučková

Sociálnej poisťovni unikli osobné údaje poistenca, musí zaplatiť pokutu

Sociálna poisťovňa dostala pokutu vo výške 50-tisíc eur za porušenie pravidiel ochrany osobných údajov. Pri doručovaní dokumentov sa jej ...

18.11.2019 Natália Hučková

Hackeri získali údaje 6 miliónov Bulharov, pokutu zaplatí finančný úrad

Bulharská národná agentúra pre príjmy (finančný úrad) musí za únik osobných údajov zaplatiť pokutu 2,6 milióna eur. Bezpečnostný ...

4.11.2019 Natália Hučková

Rakúska pošta predáva údaje o zákazníkoch. Hrozí jej 18-miliónová pokuta

V Rakúsku padla rekordná pokuta za porušenie GDPR. Sankciu 18 miliónov eur dostala za nedodržanie ochrany osobných údajov rakúska pošta. Tá ...

30.10.2019 Natália Hučková

Mall.cz musí odškodniť užívateľa za únik osobných údajov. Ozvú sa ďalší?

Rozsiahly únik osobných údajov z databázy českého e-shopu mall.cz nie je ešte ani zďaleka doriešený. Svedčí o tom aj nedávny rozsudok ...

22.10.2019 Natália Hučková

Cookies na webových stránkach sa menia, rozhodol Súdny dvor EÚ

Súdny dvor EÚ v októbri vydal rozhodnutie, ktoré zásadne mení používanie cookies. Rozsudok sprísňuje pravidlá aj pre cookies, ktoré ...

3.10.2019 Správy

Google zavádza nové nástroje ochrany súkromia, zmena sa dotkne aj máp

2.10.2019 (Webnoviny.sk) - Americká technologická spoločnosť Google zavádza pre užívateľov nové nástroje, pomocou ktorých si budú môcť ...

5.9.2019 Správy

Služba YouTube dostala pokutu pre zbieranie osobných údajov detí bez súhlasu rodičov

4.9.2019 (Webnoviny.sk) - Spoločnosť Google dostala pokutu 170 mil. USD, aby urovnala obvinenia, že jej videoslužba YouTube zbierala osobné ...

1.8.2019 Natália Hučková

Nahrávanie hovorov? Výslovný súhlas je potrebný vždy

Uskutočňovanie hlasových záznamov z telefonických rozhovorov je v súčasnosti oveľa jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Nahrávanie je ...

11.7.2019 Natália Hučková

Spoločnosti British Airways hrozí obrovská pokuta. Neochránila údaje o cestujúcich

Leteckej spoločnosti British Airways hrozí za porušenie ochrany osobných údajov pokuta až vo výške 183 miliónov libier (204,4 milióna eur). ...

23.5.2019 Natália Hučková

Minulý rok bol prípravou na GDPR, tento môže byť ťažší

V máji uplynie rok od okamihu, keď nariadenie GDPR nadobudlo svoju účinnosť. O ochrane osobných údajov sa však začalo hovoriť oveľa viac ...

PHP Developer - študentská brigáda PHP Developer - študentská brigáda
PHP Developer províznych systémov PHP Developer províznych systémov
PHP Developer poistných agregátorov PHP Developer poistných agregátorov
PHP Developer FinTech cloudových riešení PHP Developer FinTech cloudových riešení

Najčítanejšie

  1. 1.
    Chcete nové auto? Zbystrite pozornosť. V júli ho môžete získať za najlepšiu cenu
  2. 2.
    TOP 10 najúspešnejších poisťovní v povinnom zmluvnom poistení
  3. 3.
    Francúz mal zneužiť viac ako 300 detí, pri zatýkaní mal na izbe nahé dievčatá
  4. 4.
    Kazachstanom sa má šíriť zápal pľúc nebezpečnejší než koronavírus, Čína varovala svojich občanov
  5. 5.
    Karty PZP menia farby ako chameleón – zo zelenej je zase biela