Hľadaj

Natália Hučková spíkerkou workshopu o GDPR v online prostredí

16 Voľný čas Poslať

Softvérová spoločnosť Positive v spolupráci so Študentským parlamentom elektrotechnikov a informatikov STU organizuje v utorok 19. februára o 15.30 hod. workshop pre študentov s názvom „Navrhuj weby a e-shopy v súlade s GDPR“. Študentom bude prednášať na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU právnička skupiny Positive, Natália Hučková, ktorá odpovie aj na otázky študentov v živej diskusii. Tie sa môžu účastníci workshopu opýtať už vopred na webovej stránke www.positive.sk/workshop.

image

Na workshope o GDPR v online prostredí sa študenti dozvedia, ako aplikovať nariadenie o ochrane osobných údajov v praxi pri tvorbe webov a e-shopov – na čo nesmú zabúdať pri implementácii kontaktného či objednávkového formulára, nastavení newslettra či iných nástrojov e-shopu, ako správne nastaviť cookies tak, aby neporušili ochranu osobných údajov. 

 

„Téma GDPR je v online svete veľmi aktuálna. Začínajú sa objavovať prípady porušenia ochrany osobných údajov, veď päťdesiatmiliónovú pokutu už dostal aj Google. Je len otázkou času, kedy začne sankcie udeľovať aj slovenský Úrad na ochranu osobných údajov. Aj preto chceme študentom, ktorí sa venujú tvorbe webov či e-shopov, čo najviac ozrejmiť problematiku GDPR, aby vopred predišli komplikáciám a mohli využiť poznatky získané z workshopu priamo v praxi,“ uviedol konateľ skupiny Positive, Filip Schochmann. 

 

Informácie k workshopu o GDPR, ktorý sa koná v utorok 19. februára o 15.30 hod na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU v miestnosti BC300, sú zverejnené na webe www.positive.sk/workshop. Vstup na workshop je bezplatný.

Múdro a spoľahlivo.
Poradíme vám s problematikou
GDPR
General Data Protection Regulation

Kľúčové slová

logo
Prečítajte si tiež:
27.2.2019 Natália Hučková

Kontroly ochrany osobných údajov čakajú v tomto roku najmä verejnú správu

Úrad na ochranu osobných údajov SR (ÚOOÚ) informoval, na aké subjekty si posvieti v roku 2019. Kontrolám sa nevyhnú najmä subjekty verejnej ...

19.2.2019 Redakcia FinReport

Weby, e-shopy a GDPR v podaní Natálie Hučkovej

V utorok sa na pôde Slovenskej technickej univerzity (STU) uskutočnil workshop pre študentov s názvom „Navrhuj weby a e-shopy v súlade s ...

14.2.2019 Jana Čipková

Kto môže byť zodpovednou osobou podľa GDPR

Od nadobudnutia účinnosti nariadenia GDPR ubehlo takmer trištvrte roka, no množstvo spoločností stále nerozumie aký je prínos jej ...

12.2.2019 Redakcia FinReport

Taxify môže mať problémy s GDPR, vodiči mali klientom posielať súkromné správy

Taxify čelí v posledných dňoch vlne kritiky za zneužívanie telefónnych čísel vodičmi spolupracujúcimi s Taxify. Niektoré klientky mali ...

8.2.2019 Natália Hučková

Pozor na podozrivý certifikát GDPR

S účinnosťou nariadenia GDPR sa zároveň aj výrazne zvýšil počet poskytovateľov služieb súvisiacich s ochranou osobných údajov. Výber ...

7.2.2019 Natália Hučková

Firmy si pýtajú súhlas na spracovanie údajov aj vtedy, keď nemusia, upozorňuje ÚOOÚ

Pri príležitosti Medzinárodného dňa ochrany osobných údajov usporiadal Úrad na ochranu osobných údajov SR (ÚOOÚ) odborný workshop, ...

4.2.2019 Natália Hučková

Mýty o GDPR #3: Klient má za každých okolností právo na vymazanie údajov z databáz

Po nadobudnutí účinnosti Nariadenia GDPR sa ukázalo, že práve právo na vymazanie, respektíve „právo na zabudnutie“, bude jedným ...

31.1.2019 Natália Hučková

Aj pri ochrane údajov právnických osôb a fyzických osôb podnikateľov sa k slovu dostáva GDPR

Nariadenie GDPR vo svojich úvodných ustanoveniach vymedzuje, že predmetom jeho úpravy sú pravidlá ochrany fyzických osôb pri spracúvaní ...

28.1.2019 Natália Hučková

Fotografovanie môže znamenať spracovanie osobných údajov, pozor na GDPR

Mnohí prevádzkovatelia sa pri zapracúvaní GDPR do procesov svojej činnosti stretli s problmom spracúvania fotografie. Môže ísť o ...

22.1.2019 Ján Beracka

Google má problémy s ochranou osobných údajov, firma dostala pokutu 50 miliónov eur

Francúzsky úrad na ochranu osobných údajov (CNIL) udelil spoločnosti Google pokutu vo výške 50 miliónov eur za porušenie pravidiel, ktoré ...

3.12.2018 Natália Hučková

Mýty o GDPR #2: GDPR sa podriadených finančných agentov netýka

V rámci činnosti podriadených finančných agentov dochádza k rozsiahlemu spracúvaniu osobných údajov. To, že sa GDPR podriadených ...

26.11.2018 Ján Beracka

Český e-shop má na krku veľkú pokutu za únik údajov, podľa GDPR by bola ešte vyššia

Český úrad na ochranu osobných údajov (ÚOOÚ) udelil v Česku prvú veľkú pokutu za porušenie ochrany osobných údajov. Peňažnému trestu ...

PHP Developer - študentská brigáda PHP Developer - študentská brigáda
PHP Developer províznych systémov PHP Developer províznych systémov
PHP Developer poistných agregátorov PHP Developer poistných agregátorov
PHP Developer FinTech cloudových riešení PHP Developer FinTech cloudových riešení