Veľtrh Danubius Gastro: nové potraviny, varenie naživo aj technológie pre segment HoReCa
Široká ponuka potravín a nápojov zo Slovenska aj zahraničia, technológie a vybavenie pre gastronomické prevádzky, ale tiež voňavý a farebný sprievodný program plný varenia naživo a degustácií pre milovníkov dobrého jedla. Obľúbený veľtrh gastronómie Danubius Gastro, ktorý štartuje už tento štvrtok 30. januára spoločne s veľtrhom cestovného ruchu ITF Slovakiatour, predstaví viac ako 100 vystavovateľov zo Slovenska, Česka, Nemecka, Poľska, Rakúska a Talianska. Hlavným partnerom veľtrhu je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktoré v samostatnej expozícii priblíži svoju činnosť a ponuku domácich výrobcov potravín. Veľtrhy sa po niekoľkých rokoch vracajú do tradičného zimného termínu a sľubujú zaujímavú prehliadku a množstvo zážitkov.
Foto: Incheba
Technológie pre segment HoReCa
Danubius Gastro sa dlhodobo profiluje ako miesto pre prezentáciu trendov a v segmente HoReCa. Vystavovatelia počas troch dní ukážu záujemcom technológie na výrobu zmrzliny, konvektomaty, kávovary, nábytok, zariadenia pre streetfood, ale aj platobné systémy pre gastronomické prevádzky.
Bohaté zastúpenie potravín a nápojov
Počas veľtrhu sa odprezentujú tiež vystavovatelia so širokým zastúpením potravín a nápojov ako mliečne a mäsové výrobky, ryby, zelenina, pečivo, káva, pivo, víno, sirupy a šťavy, prísady do jedál, polotovary atď.). Návštevníci sa opäť môžu tešiť na obľúbenú zónu malých pivovarov, ktorá prináša rôznorodú ponuku piva z remeselných pivovarov zo Slovenska aj Česka.
Sprievodný program, ktorý chutí
Tradične je jedným z najväčších lákadiel veľtrhu sprievodný program, z ktorého si návštevníci môžu odniesť nové poznatky o varení a pečení a ochutnávať pripravované jedlá. Pod hlavičkou Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov sa v Inchebe uskutoční finálové kolo celoslovenskej súťaže Skills Slovakia GASTRO junior CUP v odboroch kuchár a cukrár. Na záujemcov čaká aj prezentácia menu Národného tímu kuchárov a cukrárov pred odchodom na Európske semifinále celosvetovej súťaže Global Chefs Challenge v talianskom RIMINI spojená s ochutnávkami. V sobotu 1. februára od 14.00 hod. sa bude pre zmenu variť s deťmi návštevníkov spoločne s renomovanými kuchármi: Vojtom Artzom, Lukášom Guzmanom, Danielom Melicherikom, Lukášom Dörnhoferom a Oľgou Melicherikovou.
Na svoje si však prídu aj priaznivci vína, a to vďaka bezplatným ochutnávkam rôznych odrôd z bratislavského Podkolibského vinohradu.
Veľtrhy DANUBIUS GASTRO a ITF SLOVAKIATOUR sa budú konať od 30. jabuára do 1. februára Kompletný sprievodný program je uverejnený na DG2025-sprievodny-program.pdf.
Hlavným partnerom veľtrhu Danubius Gastro je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Partnermi sú Zoznam.sk, PravéSlovenské.sk, Pravda.sk a Finreport.sk
Mzdová kalkulačka - výpočet čistej mzdy a ceny práce
Mzdová kalkulačka ADVANCED
Tehotenské: Online kalkulačka na výpočet dávky
Kalkulačka materskej dávky
Valorizácia dôchodkov
Kalkulačka na výpočet dôchodku
Kalkulačka na výpočet dôchodkového veku
Kalkulačka na výpočet vdovského dôchodku
Kalkulačka sirotského dôchodku
Kalkulačka minimálneho dôchodku
Hypotekárna kalkulačka
Porovnanie zdravotných poisťovní
DPH kalkulačka pre rok 2025
Investičná kalkulačka

SPRAVODAJSTVO





Najčítanejšie
- 1.Dôchodky pre matky sa v 2026 zvýšia: Štát uzná starostlivosť o deti ako plnohodnotnú prácu
- 2.Nový zákon o obchodnom registri od marca 2026: malá digitálna revolúcia pre podnikateľov
- 3.Trhy sa vďaka dohode USA a Číny dočasne zotavili, investori by ale mali zostať realistickí
- 4.VšZP poukazuje na význam psychickej pohody a sebaúcty počas onkologickej liečby, podporila projekt „Hodvábna nádej“
- 5.Jozef bombardoval expriateľku vyhrážkami cez sociálnu sieť