Hľadaj

Kľúčové slovo: smernica gdpr

4.11.2019 Natália Hučková

Rakúska pošta predáva údaje o zákazníkoch. Hrozí jej 18-miliónová pokuta

V Rakúsku padla rekordná pokuta za porušenie GDPR. Sankciu 18 miliónov eur dostala za nedodržanie ochrany osobných údajov rakúska pošta. Tá mala predať údaje o politických ...

30.10.2019 Natália Hučková

Mall.cz musí odškodniť užívateľa za únik osobných údajov. Ozvú sa ďalší?

Rozsiahly únik osobných údajov z databázy českého e-shopu mall.cz nie je ešte ani zďaleka doriešený. Svedčí o tom aj nedávny rozsudok súdu, ktorý priznal poškodenému zákazníkovi ...

3.10.2019 Správy

Google zavádza nové nástroje ochrany súkromia, zmena sa dotkne aj máp

2.10.2019 (Webnoviny.sk) - Americká technologická spoločnosť Google zavádza pre užívateľov nové nástroje, pomocou ktorých si budú môcť riadiť nastavenie svojej ochrany ...

1.8.2019 Natália Hučková

Nahrávanie hovorov? Výslovný súhlas je potrebný vždy

Uskutočňovanie hlasových záznamov z telefonických rozhovorov je v súčasnosti oveľa jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Nahrávanie je jednoduché a rýchle, no to nič nemení na tom, že ...

13.7.2019 Správy

Facebook dostal rekordnú päťmiliardovú pokutu, čakajú ho aj ďalšie reštrikcie a prísna kontrola

13.7.2019 (Webnoviny.sk) - Americká Federálna obchodná komisia (FTC) schválila rekordnú pokutu päť miliárd dolárov pre technologickú spoločnosť Facebook za porušenie pravidiel ochrany ...

25.2.2019 Ivana Brillová

Martin Petruľák: Niektorí finanční agenti majú stále pocit, že GDPR sa ich netýka. Mýlia sa

Nariadenie GDPR so sebou prinieslo veľa zmien. Tie sa snažia implementovať veľké i malé firmy, vrátane sprostredkovateľského trhu. Aké výhody i nevýhody toto nariadenie prinieslo a čo ...

21.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Firmy by mali rátať s tým, že ľudia si budú uplatňovať práva

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) priznáva dotknutým osobám množstvo práv. Spoločnosti musia byť pripravené na to, že dotknuté osoby si budú tieto práva uplatňovať. ...

19.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Firmy by mali pripraviť aj vlastných pracovníkov

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) výrazne mení princípy ochrany osobných údajov a tieto zmeny majú vplyv na každodenné fungovanie spoločnosti. Z toho dôvodu môže byť ...

18.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Firmy by mali upraviť vlastné klauzuly o ochrane osobných údajov

Spolu s nariadením General data protection regulation (GDPR) sa stáva účinným aj zákon o ochrane osobných údajov. Ešte pred 25. májom tohto roku by spoločnosti mali skúmať súlad ...

16.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Firmám môže vzniknúť povinnosť ustanoviť zodpovednú osobu

Spoločnosti musia podľa nového nariadenia General data protection regulation (GDPR) ustanoviť v určitých prípadoch zodpovednú osobu, ktorá bude mať na starosti ochranu osobných ...

15.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Firmy by sa mali pripraviť na informačnú povinnosť

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) ukladá firmám povinnosť informovať dotknuté osoby o tom, že spracováva ich osobné údaje. Aj na túto povinnosť je dôležité sa ...

14.5.2018 Ján Beracka

GDPR: Na bezpečnostné incidenty by firmy mali byť pripravené

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) stanovuje firmám presný postup, ako by sa mali správať v prípade, že nastane porušenie ochrany osobných údajov. Každá firma by sa mala ...

13.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Prevádzkovateľ musí právne určiť vzťahy so sprostredkovateľmi

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) významným spôsobom ovplyvnilo podobu zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. V duchu ...

11.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Podmienky spracovania osobných údajov je vhodné mať na webe

Spoločnosti sú nútené od 25. mája tohto roka zmeniť podmienky spracovania osobných údajov. Tieto podmienky je vhodné aj zverejniť na internetovej stránke spoločnosti. ...

11.5.2018 Ján Beracka

Kybernetické hrozby sú čoraz vážnejší problém

Kybernetické hrozby sa stávajú ozajstným strašiakom. S rozvojom moderných technológií sa mení aj tvár kriminality. Kým pred rokmi sa vykrádalo v kukle a s páčidlom, v súčasnosti ...

8.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Firmy musia upraviť aj vzťahy s externými firmami

Spoločnosti po vstupe nariadenia General data protection regulation (GDPR) do účinnosti budú musieť dôsledne preskúmať s akými externými subjektami spolupracujú. Ak tieto subjekty majú ...

7.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Nariadenie môže ovplyvniť aj zdanlivo nesúvisiace procesy

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) ovplyvní aj chod úplne bežných činností v spoločnosti, ktoré so spracúvaním osobných údajov zdanlivo nemajú veľa spoločného. Opak ...

5.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Firmy by mali skontrolovať bezpečnosť svojich systémov

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) je pre spoločnosti impulzom na to, aby sa podrobnejšie pozreli na bezpečnostné opatrenia v rámci vlastných ...

3.5.2018 Ján Beracka

GDPR: Aj vymazanie osobných údajov má pravidlá

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) vyžaduje od spoločností, aby k spracovávaniu osobných údajov pristupovali systematicky. Naplánovaný musí byť v podstate celý proces až ...

2.5.2018 Ján Beracka

GDPR: Údaje je možné spracovávať len v nevyhnutnom rozsahu

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) ukladá firmám povinnosť neustále vyhodnocovať, či konkrétne osobné údaje potrebujú. Pre spracovávanie osobných údajov sa firmy musia ...

PHP Developer - študentská brigáda PHP Developer - študentská brigáda
PHP Developer províznych systémov PHP Developer províznych systémov
PHP Developer poistných agregátorov PHP Developer poistných agregátorov
PHP Developer FinTech cloudových riešení PHP Developer FinTech cloudových riešení