Hľadaj

Kľúčové slovo: ochrana osobných údajov

3.12.2018 Natália Hučková

Mýty o GDPR #2: GDPR sa podriadených finančných agentov netýka

V rámci činnosti podriadených finančných agentov dochádza k rozsiahlemu spracúvaniu osobných údajov. To, že sa GDPR podriadených finančných agentov netýka, je preto jednoducho mýtus. ...

3.12.2018 Redakcia FinReport

Finančné aktuality 48/2018: Ľudia sa boja o osobné údaje, váhajú s nakupovaním cez internet

Takmer polovica spotrebiteľov je viac znepokojená v súvislosti so zdieľaním svojich dát online ako minulý rok. Slováci si odložia mesačne približne 150 eur. Od začiatku tohto roka vzniklo ...

26.11.2018 Ján Beracka

Český e-shop má na krku veľkú pokutu za únik údajov, podľa GDPR by bola ešte vyššia

Český úrad na ochranu osobných údajov (ÚOOÚ) udelil v Česku prvú veľkú pokutu za porušenie ochrany osobných údajov. Peňažnému trestu 1,5 milióna českých korún (CZK) čelí ...

6.11.2018 Redakcia FinReport

Natália Hučková vystúpi ako jeden zo spíkrov na konferencii Daily Web 2018

V súvislosti s pripravovanou konferenciou Daily Web 2018 sme sa rozhodli informovať o základných otázkach týkajúcich sa implementácie GDPR. Odpovede na tieto najfrekventovanejšie otázky ...

10.10.2018 Natália Hučková

Mýtus o GDPR #1: Údaje na vizitke je možné ďalej neobmedzene používať

To, že nariadenie General data protection regulation (GDPR) sprísňuje režim spracovania osobných údajov, je známe už v podstate takmer každému slovenskému podnikateľovi. Výraznou ...

25.5.2018 Ján Beracka

GDPR: Nové pravidlá ochrany osobných údajov sú už účinné

Od 25. mája je účinné nové nariadenie General data protection regulation (GDPR). Od tohto dňa definitívne platia nové pravidlá ochrany osobných ...

21.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Firmy by mali rátať s tým, že ľudia si budú uplatňovať práva

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) priznáva dotknutým osobám množstvo práv. Spoločnosti musia byť pripravené na to, že dotknuté osoby si budú tieto práva uplatňovať. ...

20.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Zodpovedná osoba môže uľahčiť prácu s osobnými údajmi

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) vyžaduje aby sa osobné údaje spracovávali len v nevyhnutnom možnom rozsahu, preto nie je možné spracovávanie údajov svojvoľne ...

18.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Firmy by mali upraviť vlastné klauzuly o ochrane osobných údajov

Spolu s nariadením General data protection regulation (GDPR) sa stáva účinným aj zákon o ochrane osobných údajov. Ešte pred 25. májom tohto roku by spoločnosti mali skúmať súlad ...

16.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Firmám môže vzniknúť povinnosť ustanoviť zodpovednú osobu

Spoločnosti musia podľa nového nariadenia General data protection regulation (GDPR) ustanoviť v určitých prípadoch zodpovednú osobu, ktorá bude mať na starosti ochranu osobných ...

15.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Firmy by sa mali pripraviť na informačnú povinnosť

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) ukladá firmám povinnosť informovať dotknuté osoby o tom, že spracováva ich osobné údaje. Aj na túto povinnosť je dôležité sa ...

14.5.2018 Ján Beracka

GDPR: Na bezpečnostné incidenty by firmy mali byť pripravené

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) stanovuje firmám presný postup, ako by sa mali správať v prípade, že nastane porušenie ochrany osobných údajov. Každá firma by sa mala ...

13.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Prevádzkovateľ musí právne určiť vzťahy so sprostredkovateľmi

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) významným spôsobom ovplyvnilo podobu zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. V duchu ...

11.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Podmienky spracovania osobných údajov je vhodné mať na webe

Spoločnosti sú nútené od 25. mája tohto roka zmeniť podmienky spracovania osobných údajov. Tieto podmienky je vhodné aj zverejniť na internetovej stránke spoločnosti. ...

11.5.2018 Ján Beracka

Kybernetické hrozby sú čoraz vážnejší problém

Kybernetické hrozby sa stávajú ozajstným strašiakom. S rozvojom moderných technológií sa mení aj tvár kriminality. Kým pred rokmi sa vykrádalo v kukle a s páčidlom, v súčasnosti ...

8.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Firmy musia upraviť aj vzťahy s externými firmami

Spoločnosti po vstupe nariadenia General data protection regulation (GDPR) do účinnosti budú musieť dôsledne preskúmať s akými externými subjektami spolupracujú. Ak tieto subjekty majú ...

7.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Nariadenie môže ovplyvniť aj zdanlivo nesúvisiace procesy

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) ovplyvní aj chod úplne bežných činností v spoločnosti, ktoré so spracúvaním osobných údajov zdanlivo nemajú veľa spoločného. Opak ...

6.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Osobné údaje môžu byť aj v zálohách

So vstupom nariadenia General data protection regulation (GDPR) do účinnosti sa spoločnosti musia dôkladne venovať aj zálohovaniu dokumentov. ...

5.5.2018 Redakcia FinReport

GDPR: Firmy by mali skontrolovať bezpečnosť svojich systémov

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) je pre spoločnosti impulzom na to, aby sa podrobnejšie pozreli na bezpečnostné opatrenia v rámci vlastných ...

3.5.2018 Ján Beracka

GDPR: Aj vymazanie osobných údajov má pravidlá

Nariadenie General data protection regulation (GDPR) vyžaduje od spoločností, aby k spracovávaniu osobných údajov pristupovali systematicky. Naplánovaný musí byť v podstate celý proces až ...

PHP Developer - študentská brigáda PHP Developer - študentská brigáda
PHP Developer províznych systémov PHP Developer províznych systémov
PHP Developer poistných agregátorov PHP Developer poistných agregátorov
PHP Developer FinTech cloudových riešení PHP Developer FinTech cloudových riešení

Najčítanejšie

  1. 1.
    Milióny eur na sociálny program a zdravotnú starostlivosť vynaložil Volkswagen Slovakia aj v roku 2018
  2. 2.
    Pri dopravnej nehode v okrese Michalovce zahynul vodič, muž s autom narazil do stromu
  3. 3.
    Zlodeji pri prepade vo Zvolene strhli mužovi kapsičku z pleca, spôsobili mu smrteľné zranenia
  4. 4.
    Vianočné otvorené ateliéry
  5. 5.
    Okresný predseda ĽSNS mal vytetovaný hákový kríž na hrudi, strana sa však dištancuje od fašizmu