Hľadaj
× Aplikácia Aplikácia

Ochrana osobných údajov

21.5.2024 Martin Jamnický

Prídu rekordné pokuty za porušovanie GDPR aj na Slovensko?

Odstrašujúce pokuty za porušenie GDPR sa pomaly dostávajú aj do našich končín. Príkladom je aprílové potvrdenie rozhodnutia českého dozorného orgánu o udelení pokuty vo výške 351 ...

29.4.2024 Redakcia FinReport

Zmena katastrálneho zákona má obmedziť prístup k osobným údajom

Zástupcovia realitných kancelárií vítajú pripravovanú zmenu katastrálneho zákona, ktorá má obmedziť verejný prístup k údajom z katastra nehnuteľností. Cieľom legislatívnej úpravy ...

24.4.2024 Robert Juriš

Prečo je pri umelej inteligencii potrebné vnímať nielen vysoké tržby, ale aj možné riziká

Spoločnosť OpenAI je jednou z firiem, ktorej sa vlani podarilo urobiť takzvanú dieru do sveta. Na báze umelej inteligencie vyvinula chatbot ChatGPT, ktorý predstavuje prelomovo úspešnú ...

17.3.2024 Redakcia FinReport

ECB varuje banky pred rizikovými spoluprácami s externými dodávateľmi služieb

Európska centrálna banka, ako orgán dohľadu nad finančným trhom, varuje banky pred nadmerným využívaním outsourcingových služieb poskytovaných externe spolupracujúcimi firmami. Obáva ...

31.1.2024 Roland Régely

Bonifikácia hypoték v praxi: Na štátnu pomoc nedosiahnu desiatky tisíc ľudí

Od 1. januára 2024 môžu klienti bánk, ktorým sa zvýšila splátka hypotéky, požiadať štát o kompenzáciu. Urobiť tak môžu už v daňovom priznaní za rok 2023, keď im štát za ...

26.9.2023 Ivana Forraiová

Novým trendom vo svete podnikania sú virtuálne asistentky

Inovácie v oblasti IT a presun nezanedbateľného množstva bežných každodenných aktivít do online priestoru majú obrovský vplyv na naše životy. Bez toho, aby sme opustili pohodlie domova, ...

7.8.2023 Martin Jamnický

Umelá inteligencia je rizikom pre GDPR, európski regulátori už pracujú na pravidlách

Využitie umelej inteligencie má veľký potenciál. Jej schopnosti a možnosti sa každým dňom posúvajú vpred. Je však otázne, do akej miery sú chránené dáta používateľov internetu, ...

23.5.2023 Redakcia FinReport

Meta Platforms dostala od EÚ rekordne vysokú pokutu vo výške 1,3 miliardy dolárov

Európska únia vyrubila spoločnosti Meta Platforms rekordne vysokú pokutu vo výške 1,3 miliardy dolárov. Príčinou je nedostatočná ochrana osobných údajov. ...

8.2.2023 Redakcia FinReport

Správa o ochrane osobných údajov poukazuje na zásadné nedostatky

Správa o ochrane osobných údajov za rok 2022 poukazuje na množstvo nedostatkov, ktoré na Slovensku existujú v oblasti ochrany osobných údajov. Úrad na ochranu osobných údajov je už dva ...

10.10.2022 Magdaléna Švančarková

Kontrola GDPR na Slovensku zúfalo potrebuje odborníkov, nie politických nominantov

Úrad na ochranu osobných údajov je pred kolapsom, upozornila na to posledná Správa o stave ochrany osobných údajov za rok 2021. Problémom je nedostatok zamestnancov, ale aj chýbajúce ...

Mobilná aplikácia
VISA MasterCard Maestro Apple Pay Google Pay