Hľadaj

Kľúčové slovo: GDPR

1.8.2019 Natália Hučková

Nahrávanie hovorov? Výslovný súhlas je potrebný vždy

Uskutočňovanie hlasových záznamov z telefonických rozhovorov je v súčasnosti oveľa jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Nahrávanie je jednoduché a rýchle, no to nič nemení na tom, že ...

13.7.2019 Správy

Facebook dostal rekordnú päťmiliardovú pokutu, čakajú ho aj ďalšie reštrikcie a prísna kontrola

13.7.2019 (Webnoviny.sk) - Americká Federálna obchodná komisia (FTC) schválila rekordnú pokutu päť miliárd dolárov pre technologickú spoločnosť Facebook za porušenie pravidiel ochrany ...

23.5.2019 Natália Hučková

Minulý rok bol prípravou na GDPR, tento môže byť ťažší

V máji uplynie rok od okamihu, keď nariadenie GDPR nadobudlo svoju účinnosť. O ochrane osobných údajov sa však začalo hovoriť oveľa viac už skôr. Práve konkrétne údaje do 25. mája ...

11.4.2019 Natália Hučková

Firmy robia pri ochrane osobných údajov množstvo chýb

Zohľadniť GDPR v rámci činnosti spoločností nie je vôbec jednoduché. Preskúmať, kde všade dochádza k spracúvaniu osobných údajov, je často oveľa náročnejší proces, ako sa na ...

27.2.2019 Natália Hučková

Kontroly ochrany osobných údajov čakajú v tomto roku najmä verejnú správu

Úrad na ochranu osobných údajov SR (ÚOOÚ) informoval, na aké subjekty si posvieti v roku 2019. Kontrolám sa nevyhnú najmä subjekty verejnej správy. To však neznamená, že ÚOOÚ nemôže ...

25.2.2019 Ivana Brillová

Martin Petruľák: Niektorí finanční agenti majú stále pocit, že GDPR sa ich netýka. Mýlia sa

Nariadenie GDPR so sebou prinieslo veľa zmien. Tie sa snažia implementovať veľké i malé firmy, vrátane sprostredkovateľského trhu. Aké výhody i nevýhody toto nariadenie prinieslo a čo ...

19.2.2019 Redakcia FinReport

Weby, e-shopy a GDPR v podaní Natálie Hučkovej

V utorok sa na pôde Slovenskej technickej univerzity (STU) uskutočnil workshop pre študentov s názvom „Navrhuj weby a e-shopy v súlade s GDPR“, ktorý zorganizovala softvérová spoločnosť ...

18.2.2019 Redakcia FinReport

Finančné aktuality 8/2018: Slovenská ekonomika spomaľuje

Slovenská ekonomika v štvrtom kvartáli spomalila tempo rastu. Ceny v januári vzrástli o viac ako jedno percento. Kontrol v súvislosti s GDPR bude zrejme viac. Počet insolvencií na Slovensku ...

14.2.2019 Jana Čipková

Kto môže byť zodpovednou osobou podľa GDPR

Od nadobudnutia účinnosti nariadenia GDPR ubehlo takmer trištvrte roka, no množstvo spoločností stále nerozumie aký je prínos jej dobrovoľného poverenia a tomu, kto vôbec môže funkciu ...

13.2.2019 Redakcia FinReport

Natália Hučková spíkerkou workshopu o GDPR v online prostredí

Softvérová spoločnosť Positive v spolupráci so Študentským parlamentom elektrotechnikov a informatikov STU organizuje v utorok 19. februára o 15.30 hod. workshop pre študentov s názvom ...

12.2.2019 Redakcia FinReport

Taxify môže mať problémy s GDPR, vodiči mali klientom posielať súkromné správy

Taxify čelí v posledných dňoch vlne kritiky za zneužívanie telefónnych čísel vodičmi spolupracujúcimi s Taxify. Niektoré klientky mali dostať od vodičov spoločnosti Taxify súkromné ...

8.2.2019 Natália Hučková

Pozor na podozrivý certifikát GDPR

S účinnosťou nariadenia GDPR sa zároveň aj výrazne zvýšil počet poskytovateľov služieb súvisiacich s ochranou osobných údajov. Výber správneho poskytovateľa je preto náročnejší ...

7.2.2019 Natália Hučková

Firmy si pýtajú súhlas na spracovanie údajov aj vtedy, keď nemusia, upozorňuje ÚOOÚ

Pri príležitosti Medzinárodného dňa ochrany osobných údajov usporiadal Úrad na ochranu osobných údajov SR (ÚOOÚ) odborný workshop, počas ktorého úrad upozornil na viaceré chyby, ...

4.2.2019 Natália Hučková

Mýty o GDPR #3: Klient má za každých okolností právo na vymazanie údajov z databáz

Po nadobudnutí účinnosti Nariadenia GDPR sa ukázalo, že práve právo na vymazanie, respektíve „právo na zabudnutie“, bude jedným z najviac využívaných práv dotknutých osôb. Je ...

31.1.2019 Natália Hučková

Aj pri ochrane údajov právnických osôb a fyzických osôb podnikateľov sa k slovu dostáva GDPR

Nariadenie GDPR vo svojich úvodných ustanoveniach vymedzuje, že predmetom jeho úpravy sú pravidlá ochrany fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov. Neznamená to však, že ochrana ...

28.1.2019 Natália Hučková

Fotografovanie môže znamenať spracovanie osobných údajov, pozor na GDPR

Mnohí prevádzkovatelia sa pri zapracúvaní GDPR do procesov svojej činnosti stretli s problmom spracúvania fotografie. Môže ísť o fotografie zamestnanca na webovej stránke, fotografie ...

23.1.2019 Natália Hučková

Problémy firmy Google ukazujú, že plniť povinnosti spojené s GDPR môže byť náročné

Posledné udalosti týkajúce sa spoločnosti Google jasne naznačujú, že riadne zapracovanie ustanovení nariadenia General data protection regulation (GDPR) je pomerne náročný proces. ...

22.1.2019 Ján Beracka

Google má problémy s ochranou osobných údajov, firma dostala pokutu 50 miliónov eur

Francúzsky úrad na ochranu osobných údajov (CNIL) udelil spoločnosti Google pokutu vo výške 50 miliónov eur za porušenie pravidiel, ktoré vyplývajú z nariadenia General data protection ...

3.12.2018 Natália Hučková

Mýty o GDPR #2: GDPR sa podriadených finančných agentov netýka

V rámci činnosti podriadených finančných agentov dochádza k rozsiahlemu spracúvaniu osobných údajov. To, že sa GDPR podriadených finančných agentov netýka, je preto jednoducho mýtus. ...

26.11.2018 Ján Beracka

Český e-shop má na krku veľkú pokutu za únik údajov, podľa GDPR by bola ešte vyššia

Český úrad na ochranu osobných údajov (ÚOOÚ) udelil v Česku prvú veľkú pokutu za porušenie ochrany osobných údajov. Peňažnému trestu 1,5 milióna českých korún (CZK) čelí ...

PHP Developer - študentská brigáda PHP Developer - študentská brigáda
PHP Developer províznych systémov PHP Developer províznych systémov
PHP Developer poistných agregátorov PHP Developer poistných agregátorov
PHP Developer FinTech cloudových riešení PHP Developer FinTech cloudových riešení

Najčítanejšie

  1. 1.
    Prezidentka Čaputová si v Nemecku uctí tých, ktorí zomreli pri pokuse prekonať Berlínsky múr
  2. 2.
    Po lete opäť zasadne Pellegriniho vláda, témou bude stratifikácia nemocníc aj financovanie cirkví
  3. 3.
    Trump zrušil návštevu Dánska po tom, ako premiérka Frederiksen kritizovala jeho plán kúpiť ostrov
  4. 4.
    Spoločnosť Magneti Marelli hľadá priestory v Trnave, plánuje otvoriť centrálu s administratívou
  5. 5.
    Tínedžer v Daytona Beach sa na internete vyhrážal, že v škole zastrelí najmenej sedem ľudí